Du skal have gennemført de første to år på RUC

Når du har været studerende i to år, har du været igennem minimum 4 semesterprojekter, og du har cirka en håndfuld gange skullet tage stilling til valg af kurser og/eller fag. Du har gennemført dit første semester og oplevet, hvordan du er kommet helskindet ud på den anden side. Måske har du også oplevet, hvordan du troede, at de andre semestre ville blive a piece of cake, men som i virkeligheden var lige så fyldt med udfordringer som 1. semester. Eller måske oplevede du det modsatte. Uanset hvad så har du gjort dig nogle erfaringer og har fået et kendskab til det at være universitetsstuderende. Du har også (mere eller mindre bevidst) fået et kendskab til uddannelsessystemet og -strukturen. Derudover har du også skabt dig nogle generelle kompetencer som studerende – måske på studiet, måske uden for studiet – som nye studerende kan finde stor inspiration i.

Du skal være engageret

Vores mentorer er nysgerrige studerende, der brænder for at give nye studerende den bedst mulige start på studiet. Vores mentorer er ikke guruer eller orakler, der har alle de rigtige svar, men de er personer, der kan bidrage til inspiration og refleksion. Vores mentorer har også erfaring, der ikke nødvendigvis relaterer sig direkte til studiet på universitetet. Vi forventer ikke, at du er medlem af et hav af frivillige organisationer eller studenterpolitiske råd, men vi forventer, at du er en engageret type, der kan se værdien i at dele ud af din viden og erfaring til nye studerende.

Du skal til en workshop

Vi holder workshops med alle vores mentorer. En workshop forløber over nogle timer, hvor du får mulighed for at lære mere om, hvad det vil sige at være mentor. Workshoppen er desuden del af et uddannelsesforløb for alle mentorer, der er med til at kvalitetssikre  mentorordningen for de nye studerende fra efteråret 2021 til og med foråret 2022. Vi afholder samtaler i forbindelse med workshoppen, hvilket foregår ganske afslappet med en eller to seniormentorer. Det gør vi, fordi vi skal finde ud af, om vores forventninger matcher dine.

Hvis du allerede nu ved, at du gerne vil være mentor, vil vi opfordre dig til at vælge en af de først kommende datoer for workshops, når du udfylder ansøgningsskemaet. På den måde sikrer vi, at alle workshops bliver fyldt op, og at ingen bliver overfyldte.

Workshopsdatoer for 2021:

Onsdag den 1. september kl. 16.00-20.00 – AFLYST

Lørdag den 4. september kl. 13.00-17.00

Mandag den 20. september kl. 16.00-20.00

 

Hvad indebærer det at være mentor?

Som mentor får du ansvar for 3-5 nye studerende. Vi har erfaring med, at det giver rigtig god mening at have de nye studerende i grupper. På den måde oplever mange, at de ikke står alene med forvirring, spørgsmål eller undren. Vi har også erfaring med, at grupperne ikke skal være for store, fordi der skal være taletid og plads til alle.

Du er mentor over et semester. I løbet af semesteret holder du mindst tre møder med dine mentees. Alle mentorer bliver inddelt i grupper med to seniormentorer tilknyttet. Vi kalder det seniormentorgrupper. Det er grupper bestående af andre mentorer og to seniormentorer (som også selv er eller har været mentorer). I disse grupper mødes man en gang om måneden gennem hele forløbet – det vil sige fire gange i alt. Det er et rum for sparring og erfaringsudveksling, så vi alle sammen hele tiden bliver bedre mentorer. Alle mentorer forventes derudover at deltage i workshops, som blandt andet er med til at videreudvikle jeres kompetencer.

For at blive mentor skal du deltage i vores uddannelsesdag. Vi vil nemlig gerne klæde dig på, så du føler dig forberedt og klar til at møde dine mentees. Her har du desuden mulighed for at møde andre mentorer. På uddannelsesdagen er der som regel forskellige oplæg, gennemgang af et eksempel på et mentorforløb og erfaringsudveksling og sparring fra tidligere mentorer og mentees. Uddannelsesdagen er obligatorisk.

Hvis det lyder som noget for dig, så send os din ansøgning via linket nedenfor.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til hello@realitybites.dk

HVAD SIGER TIDLIGERE MENTEES?

HVAD SIGER TIDLIGERE MENTORER?