Du skal have gennemført de første to år på RUC

Når du har været studerende i to år, så har du været igennem minimum 4 semesterprojekter, og du har cirka en håndfuld gange skullet tage stilling til valg af kurser og/eller fag. Du har gennemført dit første semester og oplevet, hvordan du er kommet helskindet ud på den anden side. Måske har du også oplevet, hvordan du troede, at de andre semestre ville blive a piece of cake, men som i virkeligheden var lige så fyldt med udfordringer som 1. semester. Eller måske oplevede du det modsatte. Sagt på en anden måde, så har du gjort dig nogle erfaringer og har fået et kendskab til det at være universitetsstuderende. Du har også (mere eller mindre bevidst) fået et kendskab til uddannelsessystemet og -strukturen. Derudover har du også skabt dig nogle generelle kompetencer som studerende – måske på studiet, måske uden for studiet – som nye studerende kan finde stor inspiration i.

Du er typen, der skaber dig

Med det mener vi, at du er en person, der tager dig selv og din studietid seriøst. Vores mentorer er nysgerrige studerende, der gerne vil ud af universitetet med en uddannelse og nogle kompetencer, der ikke er et resultat af et samlebåndsprojekt. Hvis man bare lader sig flyde med strømmen og ikke reflekterer over sine valg og muligheder, mens man studerer, så ender man let som et ligegyldigt leverpostejsfarvet produkt, som ingen rigtig gider købe. Vores mentorer er ikke guruer eller orakler, der har alle de rigtige svar, men de er personer, der kan bidrage til inspiration og refleksion. Vores mentorer har også erfaring, der ikke nødvendigvis relaterer sig direkte til studiet på universitetet. Vi forventer ikke, at du er medlem af et hav af frivillige organisationer eller studenterpolitiske råd. Vi forventer heller ikke, at du er iværksætter og har startet dit eget firma. Men vi forventer, at du er en engageret type, der kan se værdien i at dele ud af din viden og erfaring til nye studerende.  

Du skal til en workshop

Vi holder workshops med alle vores mentorer. Det gør vi, fordi vi skal finde ud af, om vores forventninger matcher dine. En workshop forløber over nogle timer, hvor du får mulighed for at se, hvad det vil sige at være mentor. Workshoppen er desuden del af et uddannelsesforløb for alle mentorer, der er med til at kvalitetssikre mentorordningen for de nye studerende fra efteråret 2019 til og med foråret 2020. Vi afholder også nogle samtaler løbende, hvilket foregår ganske afslappet over en kop kaffe med en eller to seniormentorer. Hvis du allerede nu ved, at du gerne vil være mentor, vil vi opfordre dig til at vælge en af de først kommende datoer for workshops, når du udfylder ansøgningsskemaet. På den måde sikrer vi, at alle workshops bliver fyldt op, og at ingen bliver overfyldte.

Workshopsdatoer for 2020:

Onsdag den 19. august kl. 16.00-19.00

Mandag den 24. august kl. 16.00-19.00

Tirsdag den 8. september kl. 16.00-19.00

Torsdag den 17. september kl. 16.00-19.00

 

Send os din ansøgning

Ansøgningen til mentorordningen 2020/21 finder du lige her! 

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til mentor@realitybites.dk

Hvem er en mentor?

En mentor er en person, der har været i gang med sin uddannelse i minimum 2 år. En mentor er en studerende, der gennem sin studietid har samlet erfaring på forskellige områder og stiller sin viden og erfaring til rådighed for dig som nystartet studerende.

Du er altså en person, der kan se mening i at dele ud af den erfaring og viden, du har indsamlet i den tid, du har været studerende. Det handler om at give nye studerende inspiration til at reflektere over deres uddannelse.

Du har allerede været igennem minimum fire semesterprojekter, og er kommet helskindet ud på den anden side. Du har også allerede skullet vælge kurser og/eller fag mindst fire gange.

Det kan alt sammen give nye studerende inspiration til, hvordan de kan sammensætte deres uddannelse og få mest muligt ud af deres tid som studerende.

Hvad indebærer det at være mentor?

Som mentor får du ansvar for 3-5 nye studerende. Vi har erfaring med, at det giver rigtig god mening at have de nye studerende i grupper.

På den måde oplever mange, at de ikke står alene med forvirring, spørgsmål eller undren. Vi har også erfaring med, at det ikke skal være mere end 5, fordi der skal være taletid og plads til alle.

Du er mentor over to semestre (efterårs- og forårssemestret). I løbet af de to semestre holder du mindst fem møder med dine mentees. Alle vores mentorer bliver ligeledes inddelt i grupper med to seniormentorer tilknyttet. Vi kalder det seniormentorgrupper. Det er grupper bestående af andre mentorer og to seniormentorer (som også selv er eller har været mentorer). I disse grupper mødes man nogle gange henover semestret. Det er et rum for sparring og erfaringsudveksling, så vi alle sammen hele tiden bliver bedre mentorer. Alle mentorer har derudover mulighed for at deltage i nogle workshops, som blandt andet er med til at videreudvikle deres kompetencer.

Hvordan bliver jeg mentor?

Du skal deltage i vores uddannelsesdag. Vi kaster dig direkte ud i at være mentor – og så alligevel ikke helt. Vi vil nemlig gerne klæde dig på, så du føler dig forberedt og klar til at møde dine mentees. Derfor afholder vi en uddannelsesdag, hvor alle mentorer samles.

Der er som regel et inspirationsoplæg, gennemgang af et eksempel på et mentorforløb og erfaringsudveksling og sparring fra tidligere mentorer og mentees. Uddannelsesdagen er obligatorisk.

Send os din ansøgning via linket ovenfor.

HVAD SIGER TIDLIGERE MENTEES?

HVAD SIGER TIDLIGERE MENTORER?